Szinergia VI. pályázat 2016-11-23

A BME, ELTE, MTA-TTK, és SE főállású munkatársai számára a MEDinPROT Fehérjetudományi Kiválósági Együttműködési Program Szinergia pályázatot hirdet.

További információ a Pályázatok/ Új pályázat fül alatt.


Szent-Györgyi előadássorozat: Janez Plavec 2016-11-22

2106. december 7. 16 óra MTA TTK Kisterem

Albert Janez Plavec

Meghívó

Életrajz

Absztrakt



5. MedInProt konferencia - meghívott előadók 2016-11-09

Meghívott előadók:

Nusser Zoltán: Központi idegrendszeri szinapszisok molekuláris összetétele

Az idegsejtek közötti kommunikáció kémiai szinapszisokon keresztül történik és a szinapszisok dinamikus működése valamint plaszticitása a magasabb rendű agyi tevékenységünk alapja. A kémiai szinapszisok működése több mint 1000 fehérje magasan szerveződött kapcsolatának az eredménye. Nusser Zoltán az előadásában magas feloldású lokalizációs technikával elért, a szinapszisok molekuláris szerveződésével kapcsolatos eredményeit fogja bemutatni.

Málnási-Csizmadia András: Molecular Tattoo

Az első nem-invazív technológia hatóanyagok hatásának tartós lokalizálásra akár szubcelluláris szinten. Többek között bemutatom, hogy egy állat viselkedése hogyan változtatható meg úgy, hogy Molekuláris Tetoválással egyetlen idegsejt egyetlen dendritjében tartós és specifikus receptor gátlást hozunk létre.

Pál Csaba: Fehérjék és az evolúció

Az evolúció során a fehérjék változnak: egyesek nagyon lassan, mások rendkívül gyorsan. Milyen törvényszerűség határozzák meg a fehérjék evolúcióját a természetben? Hogyan alkalmazhatjuk a tanulságokat a laborban, ha minőségileg új fehérjéket szeretnénk tervezni? Érvényesek-e ezek az alapelvek a biológia más szerveződési szintjein is?


5. MedInProt konferencia 2016-11-03

Tisztelettel meghívjuk a MedInProt 5. konferenciájára, amelyet az ELTE TTK Eötvös termében, 2016. november 19-én, szombaton 9 órai kezdéssel rendezünk meg.
A konferencián a Szinergia IV. program, a Nyári iskola, a Mentor-növendék program és a Megvalósíthatósági program nyertesei mutatják be eddigi közös munkájukat, valamint, mint ERC nyertes előadást tart Nusser Zoltán (KOKI), Málnási-Csizmadia András (ELTE) és Pál Csaba (SzBK).
A konferenciát sorsolással és poszter beszélgetéssel zárjuk.
Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!

Program